هر انسانی نسبت به خود، خدا، دیگران و جامعه تاکلیفی داره که موظف به انجام و اجرای اونها هست. این تکالیف اگر از سنین کم و کودکی آموزش داده نشوند و تمرین نگردد انجام و اجرای اون در بزرگسالی برای انسان دشوار و سخت میشه.
یکی از علتهای اینکه عرض میکنیم تعلیم این تکالیف باید از سنین کودکی آغاز بشه اینه که اگر فرزند ما از همون خردسالی تکالیف و وظایفی که بر دوشش هست رو یاد بگیره و عمل کنه، بر اثر مداومت، انجام اون تکالیف و وظایف براش ملکه میشه و در بزرگسالی براش دشوار به نظر نمیرسه.
متن ویدئو:
راجع به سید بن طاووس این نقل هست که وقتی فرزندش به سن بلوغ رسید، براش جشن تکلیف گرفت. پرسیدند چرا شما برای این اتفاق دارید جشن میگیرید؟ چون بچه من به این قابلیت و تراز رسید که مورد خطاب خداوند قرار بگیره و خداوند به او تکلیف بکنه. همه ما در دایره وسیعی از تکالیف و تعهدات قرار داریم. ما باید برای تکلیف آموزی هم فکر و چارهای بکنیم. تکلیف آموزی به فرزند، وظیفه پدر و مادره. حقوق زیادی از فرزند به گردن پدر و مادر هست.
ما در چهار حوزه باید به بچههامون تکالیف رو آموزش بدیم، یاد بدیم یا یادآوری کنیم.
حوزه اول تکالیف نسبت به خود هست مثلا رعایت بهداشت، حفاظت از جسم، سلامت روح و روان. اینها مجموعهای از تکالیف هست که پدر و مادر باید به مرور به فرزندشون یاد بدند.
دوم، تکالیف نسبت به خدا. هر بندهای، هر عبدی، نسبت به خدا تکلیف داره. نمازش، روزهش، حجّش، خمسش، زکاتش و امثالهم. پدر و مادر نسبت به این مسئله وظیفه شرعی داره.
سوم، تکالیف هر فرزند نسبت به مردم. نسبت به پدر، مادر، برادر، معلم، حتی شهروندان جامعه. آداب معاشرت با تک تک اعضای جامعه جزء تکالیفی است که ما باید به بچههامون یاد بدیم.
و چهارم، تکالیف فرزندان ما نسبت به محیط که امروز به او میگن محیط زیست. چقدر تو ادبیات دینی حرفهای جدی داریم راجع به حمایت از حیوانات، حمایت از درختها، باغها، کوهها، طبیعت.
چهار حوزه تکلیف وظیفه سنگینی است بر دوش پدر و مادر برای آموختن یا یادآوری به بچهها.
پدر و مادر به عنوان کسانی که وظیفه سنگین تربیت فرزند بر عهده آنهاست باید اصول تربیتی کودک را بدانند و بدانند که انجام تکالیف نسبت به خدا یکی از مهمترین تکلیفهایی هست که کودک از همون سنین کم باید به تدریج باهاشون آشنا بشه. ما به عنوان پدر و مادر بچههامون نباید فراموش کنیم که یکی از حقوقی که فرزندان بر والدین دارند، آشنا کردن آنها با مسائل اعتقادی و عبادی و خدا و اهل بیت علیهم السلام است.
دیدگاهتان را بنویسید