شاید شما تا حالا به این موضوع فکر نکردید که بچه شما چه آرزوهایی برای خودش و محیط پیرامونش داره. شاید این موضوع از نظر شما موضوع ساده و پیش پا افتادهای باشه ولی در حقیقت اصلا اینگونه نیست. آرزوهایی که بچههای ما دارند و خودشون رو توی اون آرزو تصور میکنند مهمتر از اون چیزی هست که ما فکر میکنیم.
متن ویدئو:
گاهی توی داستانهای قدیمی یا کارتونهایی که نگاه میکردیم یه موجودی بود به اسم غول چراغ جادو.
یه چراغی بود، دودی از اون بلند میشد، یک هیکلی به چشم میآمد شبیه غول و او از شما میخواست که سه تا آرزو بکنید من برای شما اجابت بکنم.
خیلی این داستان ارزشهای تربیتی فوق العادهای داره و همه ما در ذهنمون این داستان هک میشه. سوال من اینه اگر الآن بریم سراغ فرزندانمون، بهش بگیم که ما یک غول چراغ جادو پیدا کردیم که میتونه آرزوهای تو رو برآورده بکنه. حالا بیا پنج تا از آرزوهات رو بنویس.
ما این کار رو سر بعضی از کلاسها انجام دادیم و عموما نتیجه خوبی نگرفتیم. به این رسیدیم که سرزمین ذهنی بچههای معاصر خالی از آرزوهای جدی است. چرا، در ذهن بچههای ما خیالات زیاد وجود داره، موهومات زیاد وجود داره، اما آرزوهای حقیقی و دست یافتنی چندان پیدا نمیشه.
ما گاهی فکر میکنیم رویا اون چیزیست که وقتی میخوابیم، خوابش رو میبینیم. اما بزرگان میگن رویا اون چیزیست که وقتی شما در ذهنت قرار دادی دیگه خوابت نمیبره. یعنی یک ارزشهای عالی و متعالی که شما برای به دست آوردنش میجنگید.
گاهی ما در مدارس که مراجعه میکنیم، میبینیم که بچههای ما روحیه جنگجویی و روحیه مبارزه طلبی رو ندارن برای رسیدن به آرزوهاشون.
نکتهای دقت بکنید. آرزو قرض دادنی نیست. آرزو کاشتنی است. ما باید کاری بکنیم در دل و وجود بچههامون، آرزوهای متعالی کشت بشه، اون وقت ببینید زندگی بچههای ما متفاوت میشه یا نمیشه.
سمت و سو دادن به آرزوهای فرزند، بر عهده والدین هست. این که فرزند ما بتونه آرزوهای متعالی رو از آرزوهای خیالی و بدون ارزش تشخیص بده، رسالتیه که بر دوش پدر و مادره. پدر و مادر به عنوان متولی امر تربیت فرزند باید با دقت تمام بذر آرزوهای متعالی رو در دل فرزندشون بکارند تا وجود اون فرزند وقف هر آرزوی پوچ و نامطلوبی نشه.
دیدگاهتان را بنویسید