همه ما قبول داریم که انجام هر کاری با یک سری آداب همراهه که اگر اون آداب و شرایط انجام کار رو رعایت نکنیم احتمال خراب شدن اون کار زیاد میشه. ما باید بدونیم که ادب از این قائده مستثنی نیست و ادب هم آدابی دارد. بسیاری از والدین هم ادب کردن را فقط در تنبیه میبینند که کار بسیار اشتباهی است.
متن ویدئو:
وقتی دانش آموز بودیم و میخواستن به ما سرمشق بدن که یک جملهای رو تا آخر صفحه بنویسیم، تکرار بکنیم تا هم کلمات رو یاد بگیریم هم خطمون خوب بشه، یکی از سرمشقها این بود: “ادب، آداب دارد”
نمیدونم خاطرتون هست یا نه حتی گاهی میدیدیم پشت جلد بعضی از دفترچهها هم همین رو نوشته بودند. ادب، آداب دارد.
دقت بکنیم ما در تربیت فرزند تمام تلاشمون رو بکنیم که فرزند مودب بار بیاد. گاهی اوقات بعضی از گستاخیهای فرزندان ما، گاهی اوقات زیر پا گذاشتن بعضی از خطوط قرمز توسط فرزندان ما، گاهی اوقات بعضی از حتاکیها و بد زبانیها توسط فرزند ما نشون میده که ما در توسعه ادب در خانواده نا موفق بودیم.
یه بحثی در قرآن وجود داره با عنوان ادب الانبیاء. یعنی میگه حتی انبیاء عظام برای مکالمه با خدا ادب ورزی میکردند.
از دیگر سو، حتی وقتی خدا به انبیاء دستور میداد که به مبارزه با طاغوتها برن، به اونها دستور میداد که ادب رو رعایت بکنند.
نمونهای که میتونیم مثال بزنیم، مواجهه حضرت موسی (ع) است با فرعون. شما شاید از فرعون بدتر سراغ ندارید. اما همون جا هم خداوند به موسی (ع) میگه تو وقتی میخوای با فرعون حرف بزنی، با قول لیّن حرف بزن. با آرامش حرف بزن. فطرت او رو هدف بگیر.
ما در تربیت فرزند باید بکوشیم بچههامون مودب بار بیان. جملهای رو هم قبلا عرض کردیم که بچههای ما آینه ما هستند.
اگر ادب رو در زندگی بچههامون جستوجو میکنیم، اول باید خودمون با ادب بشیم، پس یادمون باشه ادب، آداب دارد.
جمله ادب، آداب دارد سه کلمه بیشتر نداره اما یه دریا معنی و مفهوم در همین یه جمله نهفته است. ما اصرار داریم که فرزندانمون باید مودب بار بیایند و داشتن ادب رو یکی از اصول واجب و لازم در تربیت فرزند خودمون میدونیم. پس این رو هم باید بدونیم و دقت داشته باشیم که لازمه مودب بودن، شناخت آدابی است که میبایست به اونها پایبند بود. پدر و مادر باید قبل از هر چیز به اصول تربیتی کودکان خودشون آگاه باشند و برنامههای تربیتی خودشون رو برای تحقق اون اصول اجرا کنند.
دیدگاهتان را بنویسید