راههای انتخاب بازی مناسب سن کودک چیست و با عدم رعایت چه آسیبهایی متوجه کودکان و نوجوانان میشود؟ انتخاب بازی بر اساس رده سنی و مناسب با روحیات کودکان میتواند از ورود آسیبهای جدی به این گروه جلوگیری کند. در این مقاله درباره نحوه انتخاب بازی مناسب سن فرزندانتان خواهیم گفت و تاثیر بازیهای خشن و ترسناک را بر کودکان بررسی میکنیم. در پایان یک محل ایمن برای انتخاب بازیهای اندرویدی کودکانه را به شما معرفی میکنیم تا با خیال راحت برای کودکانتان بازی انتخاب کنید.
مواردی که در این مطلب بررسی میشود:
چقدر از محتوای بازیهایی که فرزندتان انجام میدهد آگاهید؟
متاسفانه تعدادی از والدین بدون توجه به محتوای بازیها، آنها را برای فرزند خود تهیه میکنند و در اختیارش قرار میدهند. بدون اینکه متوجه محتواهای آسیب رسان اینگونه بازیها شامل خشونت، ترس، نمایش مسائل جنسی، ناهنجاریهای اجتماعی (گفتگوهای رکیک و …)، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی و مقابله با ارزشهای دینی باشند. در میان بازیهای ویدئویی خارجی با ردههای سنی جوانان و بزرگسالان اغلب این موارد مشاهده میشوند و انجام این بازیها توسط کودکان و نوجوانان به دلیل تعاملی بودن بازیها، آسیبهای جدی برای سنین پایین به دنبال دارند. به همین منظور فعالیتهای جدیدی در غالب سواد رسانهای و بازی آگاهی توسط کارشناسان و متخصصان این حوزه در حال انجام است تا خانوادهها را نسبت به مزیتهای بازیهای خوب و معایب بازیهای نامناسب آگاه کنند.
اگر جوابتان به سوالات زیر خیر است حتماً این مقاله را تا انتها بخوانید.
- به محتوای بازیهایی که فرزند یا فرزندانتان انجام میدهند اشراف دارید؟
- بازیها را با توجه به رده سنی آنها از مارکتها دریافت میکنید؟
- فرصت بررسی همه بازیها را برای توصیه به کودکان دارید؟
اگر بازی مناسب با سن فرزندم انتخاب نکنم چه میشود؟
همانطور که هر رسانه دیگری اعم از فیلم و کتاب و … برای مخاطبی با گروه سنی مشخص تهیه میشود، بازیهای ویدئویی و موبایلی نیز برای گروههای سنی متنوعی تولید میشوند. پس باید در انتخاب این بازیها و محلی که از آن بازیها را برای کودکان تهیه میکنید دقت نمایید. مارکتهایی مانند گوگل پلی یا نمونههای داخلی آن به دلیل عام بودن مخاطبشان که از طیفها و گروههای سنی مختلفی هستند، هر نوع بازی را برای دانلود در معرض دید و انتخاب قرار میدهند. البته درست است که بخشهای کودکانه نیز دارند؛ ولی اگر این مارکتها در دسترس کودکان قرار گیرد امکان دسترسی راحت به همه جور بازی را پیدا میکنند که ممکن است مناسب سنشان نباشد یا محتوای بسیار مضری به آنان نمایش دهد.
به عنوان مثال در مارکت گوگل پلی تعداد زیادی از بازیها جهت ترویج روابط آزاد دوستی دختر و پسر برای گروه هدف کودکان و نوجوانان و با جذابیتهای داستانی و بصری طراحی و منتشر میشوند که اصلاً متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما نیستند. تعداد زیادی از این بازیها محتوای جنسی و در مواردی همجنسگرایی نمایش میدهند که متاسفانه حتی در بعضی مارکتهای داخلی نیز اینگونه بازیها انتشار یافتهاند.
تاثیر بازیهای خشن بر کودکان
بازیها دارای شدت و تاثیرگذاری متفاوتی هستند و در سبکهای متنوعی قرار داده میشوند. اغلب بازیهای اکشن و تیراندازی دارای محتوای خشن و نمایش دهنده خون، قطع عضو و مواردی از این دست هستند که به دلیل کم بودن حجم بازیهای موبایلی و افزایش سرعت اینترنت، دسترسی کودکان و نوجوانان به این بازیها بسیار راحت شده است. تکرار یک عمل خشن در یک بازی دارای محتوای خشونت آمیز، میتواند مخاطراتی را پیش روی بازیکنهایی که آن بازی مناسب سنشان نیست قرار دهد. عادی شدن بسیاری از اعمالی که در بازی انجام میدهند به واسطه تکرار زیاد و سنگدل شدن یکی از این مخاطرات است. در نظامهای ردهبندی سنی داخلی و خارجی، بازیهای به شدت خشن را تنها مناسب گروه سنی بزرگسال (۱۸+) میدانند و به سنین پایینتر توصیه نمیکنند. حتی ممکن است برخی از بازیها به دلیل ترویج خشونت افراطی در کشورمان ممنوع شوند. پس توجه به عدم وجود این محتوا در بازیهایی که برای کودکان انتخاب میکنید لازم است.
عواقب انجام بازیهای ترسناک بر جسم و روح بچهها
بازیهای ویدئویی زیادی با محتوای ترس وجود دارند که بعضی از آنها فضایی وهم آلود ایجاد میکنند و تاثیرات سوئی بر روحیه کودکان و نوجوانان میگذارند. قطعاً یک کودک ۷ ساله نباید در مواجهه با یک بازی دارای صحنههای ترسناک که نمایش دهنده انواع موجودات خیالی و صداهای استرسزا است قرار گیرد. اگر خدایی نکرده این اتفاق افتد عواقب نامناسبی از جمله بیخوابی، کابوس، اضطراب و … گریبانگیر فرزندانتان میشود که چه بسا جبران آن از پیشگیری بسیار دشوارتر باشد.
توپ مارکت محل انتشار بازیهای کودکانه و بدون آسیب
حالا که به اهمیت توجه به محتوای بازیها پی بردید و نیازی که در سرگرم کردن کودکان این نسل با انواع بازیهای مفید وجود دارد، به شما استفاده از فروشگاه اندرویدی توپ مارکت را توصیه میکنیم. توپ مارکت بازیها را قبل از انتشار بررسی محتوایی میکند و علاوه بر نمایش رده سنی برای هرکدام از بازیها، در صورتی که نیاز به تذکری نسبت به برخی موارد مثل نمایش تبلیغات اینترنتی وجود داشته باشد، در قالب جملاتی در انتهای توضیحات هر بازی نمایش میدهد. کارشناسان توپ مارکت برای هر بازی توضیحاتی درباره روند انجام بازی، داستان و جنبههای مثبت ارتقا دهنده مهارتهای کودکان درج میکنند که به شما در انتخاب هرچه بهتر بازیها با توجه به نیاز کودکتان کمک میکند.
با ورود به صفحه اصلی توپ مارکت به تعداد زیادی از بازیهای کودکانه متنوع در سبکهای گوناگون دسترسی پیدا میکنید. ما بازیها را در پروندههای ویژه مانند ماشینبازی، موتوربازی، بازیهای دخترانه، بازیهای ورزشی و … تفکیک کردهایم. بازیهای مهارت محور را نیز در دستههای مخصوص به خود مثل افزایش خلاقیت، حل مسئله، تقویت دقت و تمرکز و … نمایش میدهیم.
هدف ما دسترسی ایمن و متنوع شما به انواع اپلیکیشنها و بازیها برای کودکان دلبندتان است.
دیدگاهتان را بنویسید